Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης θα πέσει στον λάκκο που σκάβει για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την πεποίθησή του ότι οι επόμενες εκλογές-όποτε κι αν αυτές γίνουν- δεν θα οδηγήσουν σε διπλές κάλπες εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Αλεξανδρούπολη στο περιθώριο της περιοδείας του στην περιοχή στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας εκ νέου την εκλογολογία που σε ορισμένες περιπτώσεις συντηρείται από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, εξέπεμψε εκ νέου το μήνυμα ότι η απλή αναλογική θα εφαρμοστεί «και θα μείνει, δεν θα αλλάξει», επισημαίνοντας μάλιστα στους συνομιλητές του: «Ακούστε το αυτό που σάς λέω».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε την άποψη πως μέσα από την εκλογική διαδικασία με τοσύστημα της απλής αναλογικής θα προκύψει την επόμενη μέρα κυβέρνηση «προοδευτική, κυβέρνηση συνεργασίας», καθώς οι πολίτες δεν προτιμούνε-όπως είπε- την αλαζονεία των μονοκομματικών κυβερνήσεων». Μάλιστα τόνισε αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη «αν κάνει σχεδιασμούς επί χάρτου να ξέρει ότι αυτοί οι σχεδιασμοί είναι καταδικασμένοί να αποτύχουν γιατί όποιος πιστεύει ότι σκάβει το λάκκο του πολιτικού του αντιπάλου με τερτίπια και εκλογικά τεχνάσματα, στο τέλος πέφτει μέσα ο ίδιος».

Αίσθηση προκάλεσαν στην ίδια συνέντευξη οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αντώνη Σαμαρά, ιδίως μετά την ομιλία του δεύτερου στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και για τους μετανάστες και για την Συμφωνία των Πρεσπών. «Ο κ. Σαμαράς είναι επαγγελματίας πατριδοκάπηλος, δεν ανήκει σε αυτούς που έχουν ανησυχία, κάνει καριέρα ανησυχώντας στα εθνικά θέματα» είπε και συμπλήρωσε: «Ο κ. Σαμαράς λέει τα δικά του. Λέει ότι πρέπει να επιμείνουμε στη μη εφαρμογή της Συμφωνίας. Αυτό που λέει είναι ολέθριο για την χώρα γιατί θα δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης και στον Βορρά».

Όταν ρωτήθηκε για όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε «ναρκοθετημένη γη», ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Αυτό μόνο ο Σαμαράς είχε το θράσος να το πει, δεν τόλμησε να το πει κανένας άλλος, ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε κανένας». Και πρόσθεσε με νόημα: «Γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, επειδή αυτός άφησε και ναρκοθετημένη και καμένη γη και παγίδα χρεοκοπίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί καθαρά σε όσα ανέφερε ο κ. Σαμαράς, γιατί «σ’ αυτά τα θέματα δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες».

Κατά την συνέντευξή του επανέλαβε ότι  ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κλιμάκωση της στάσης της Τουρκίας επανέλαβε ότι ο κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να ζητήσει τη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων και στηλίτευσε την κυβερνητική αδράνεια σημειώνοντας πως εδώ και πέντε μήνες δεν έχει επιμείνει στο θέμα ενεργοποίησης αλλά και επέκτασης των κυρώσεων που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την γείτονα.

ethnos.gr/