Στην φυλακή ξανά γνωστός ισοβίτης, είχε βγει με πλαστό πιστοποιητικό

Δεκατρείς μήνες μετά την αποφυλάκιση του για λόγους υγείας επιστρέφει στη φυλακή γνωστός ισοβίτης ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών που …ξεκλείδωναν την πόρτα της φυλακής.

Με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας διέταξε τον εγκλεισμό του στη φυλακή ανακαλώντας την αποφυλάκιση του. Έτσι, ο ισοβίτης συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του, στο οποίο βρισκόταν σε περιορισμό μετά την αποφυλάκιση του τον Ιανουάριο του 2018.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του γνωστού ισοβίτη στη φυλακή άρχισε μετά την δίωξη που άσκησε η εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση των αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας σε βάρος συνολικά 17 προσώπων, στην οποία είναι κατηγορούμενοι εκτός από τον ίδιο και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε στον εισαγγελέα της Λαμίας τα στοιχεία της δικογραφίας που φέρονται να εμφανίζουν τον ισοβίτη να χρησιμοποίησε απόφαση του ΚΕΠΑ άλλης ασθενούς, για να επιτύχει την αποφυλάκιση του.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση της αποφυλάκισης του ισοβίτη η οποία γίνεται βάσει της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο. Σύμφωνα με την επίμαχη ρύθμιση ακόμα αν έχει παρέλθει η προθεσμία για την ανάκληση ενός βουλεύματος, αυτό μπορεί να γίνει στην περίπτωση που έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

«Υπαρκτό στο πρόβλημα υγείας»

Η συνήγορος του ισοβίτη, Βάσω Πανταζή, πάντως, προαναγγέλλει προσφυγή κατά του βουλεύματος που στέλνει πίσω στη φυλακή τον ισοβίτη, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και θα αποδειχθεί με την πραγματογνωμοσύνη που θα υποβληθεί.

«Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε την ανάκληση του βουλεύματος που ανακάλεσε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Η ανάκληση οφείλεται σε νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα ακριβώς, πιστεύουμε, για τη συγκεκριμένη περίπτωση» αναφέρει η κ. Πανταζή υπογραμμίζοντας «Ο εντολέας μου δεν ήταν ποτέ ελεύθερος. Αντιθέτως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό εκτίοντας με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο της ποινής του χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει ΄μια όμορφη οικογένεια καθιστά μονόδρομο να βρούμε μία νομική λύση.

Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο. Θα ζητήσουμε με νέα στοιχεία, με ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την ανάκληση αυτού του βουλεύματος».