Στην επίδειξη του οίκου Issey Miyake τα μοντέλα ντύνονται πάνω στην πασαρέλα

Κάποιοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας μπορούν ακόμη να μας ξαφνιάζουν, κάποιοι με τις δημιουργίες τους, κάποιοι με τα εντυπωσιακά τους σόου. Όπως ο οίκος Issey Miyake, που διάλεξε έναν αρκετά εναλλακτικό τρόπο για να παρουσιάσει τηνκολεξιόν του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020. 

Στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, ο σχεδιαστής παρουσίασε μια διαφορετική πασαρέλα, όπου τα μοντέλα χόρευαν, έκαναν πατίνι ή αιωρούνταν με σχοινιά, με αποτέλεσμα το όλο σόου να μην θυμίζει σε τίποτα τις κλασικές επιδείξεις μόδας, αλλά να παραπέμπει περισσότερο σε παράσταση με ακροβάτες 

Το πιο καινοφανές, όμως, ήταν το γεγονός ότι για κάποια κομμάτια της κολεξιόν, τα μοντέλαντύθηκαν επί σκηνής, μπροστά στα μάτια των θεατών.

Αρχικά τα μοντέλα έφτασαν στην πασαρέλα με τα εσώρουχά τους και με τη βοήθεια ενός μηχανισμού που κρατούσε το ρούχο στον αέρα, φόρεσαν τις δημιουργίες του σχεδιαστή, οι οποίες κυριολεκτικά «κατέβηκαν» επάνω τους. Στη συνέχεια άρχισαν να χοροπηδούν, για να δείξουν την κίνηση του ρούχου.

Όσο για τις δημιουργίες, αυτές κινήθηκαν στο πολύ γνώριμο και εντυπωσιακό αν καιμίνιμαλ, ύφος του οίκου, που κυριαρχεί στην ιαπωνική και παγκόσμια μόδα εδώ και δεκαετίες.