Πρόεδρος ΣΕΑΑ: Διπλάσια ταξί από όσα χρειαζόμαστε – Έξαλλοι οι ταξιτζήδες

Αν και τα ταξί αντιπροσωπεύουν το 7% των κυκλοφορούντων οχημάτων στην Αθήνα, αντιστοιχούν στο 40% της κίνησης, υπόστήριξε ο Γιώργος Βασιλάκης

Στα… κάγκελα βρίσκονται για ακόμα μία φορά οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα σε δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), Γιώργου Βασιλάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος υποστήριξε ότι τα ταξί είναι διπλάσια από όσα χρειαζόμαστε.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, αν και τα ταξί αντιπροσωπεύουν το 7% των κυκλοφορούντων οχημάτων στην Αθήνα, αντιστοιχούν στο 40% της κίνησης, την ώρα που η δουλειά στον κλάδο έχει πέσει στο μισό στην μετά την κρίση εποχή.

«Ακούσαμε από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ (οποία… έκπληξη) τον κ. Βασιλάκη σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου να προτείνει τη μείωση του αριθμού των ταξί στην Αθήνα και την άμεση ανανέωση του στόλου, την προτροπή του στην ηλεκτροκίνηση, τη διαβεβαίωση ότι θα φτιαχτούν πιάτσες μόνο για τα ηλεκτρικά και άλλες σημαντικές ειδήσεις για τον κλάδο των ταξί» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί, κάνοντας λόγο για «παραλήρημα άκρατου νεοφιλελευθερισμού».

Οι αυτοκινητιστές σημειώνουν ότι «ο κ. Βασιλάκης και όλος ο κλάδος της τουριστικής μεταφοράς πρωτοστάτησαν στη μείωση της ελάχιστης τιμής στις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και στο πάγωμα της ενεργοποίησης της ψηφιακής πλατφόρμας (το τελευταίο δεν το πέτυχαν)» και καλούν τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή να τοποθετηθούν επίσημα για τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

ethnos.gr