Πατούλης: Η «εξαφανισμένη» Δούρου ξαφνικά θέλει διάλογο

Με συνέντευξή του στον «Ε.Τ.» της Κυριακής μιλά για το πραγματικό δίλημμα των εκλογών και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Ρένα Δούρου, την οποία χαρακτηρίζει «εξαφανισμένη» όλα αυτά τα χρόνια.

Ο δημόσιος διάλογος πάνω στα πεπραγμένα του καθενός μας πρέπει να είναι διαρκής. Και όχι παραμονές εκλογών μόνο

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη και στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής;

Το δίλημμα που τίθεται στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής είναι αν θα επιλέξουν οι πολίτες τις δυνάμεις των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, του λαϊκισμού, του μη έργου και της ανευθυνότητας, που υπηρετούν σήμερα οι παρατάξεις των κ.κ. Δούρου και Σγουρού.

Ή αν θα επιλέξουν τις δυνάμεις της ευθύνης, της συνέπειας και του έργου, που εκπροσωπεί η δική μας παράταξη, «Νέα Αρχή για την Αττική».

Θα αποδεχτείτε την πρόκληση-πρόσκληση της κ. Δούρου να πάτε σε δημόσιο debate μαζί της;

Ο δημόσιος διάλογος πάνω στα πεπραγμένα του καθενός μας πρέπει να είναι διαρκής. Και όχι παραμονές εκλογών μόνο. Η «εξαφανισμένη» όλα αυτά τα χρόνια απερχόμενη περιφερειάρχης ξαφνικά θέλει να κάνει διάλογο. Καλοδεχούμενη η πρόσκληση, κι ας έρχεται καθυστερημένα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια η αλήθεια είναι ότι «την ψάχνουμε» για να μας δώσει πειστικές απαντήσεις για όλα όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε.

Στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αντιπλημμυρική προστασία, στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Αττικής. Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα την ακούγαμε καθόλου αυτά τα χρόνια, αν δεν είχαν συμβεί στη… βάρδιά της οι τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι.

Εγώ προσωπικά ποτέ δεν φοβήθηκα τον δημόσιο διάλογο με την κ. Δούρου, αυτή με αποφεύγει συστηματικά. Μην την πιστεύετε, λοιπόν, ότι θέλει πραγματικά debate.

Η κ. Δούρου σάς κατηγορεί για ανυπαρξία έργου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με την Αυτοδιοίκηση. Τι απαντάτε;

Στο Μαρούσι παρέλαβα έναν υπερχρεωμένο δήμο, τον οποίο εξυγιάναμε. Υλοποιήθηκε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς: Στο πράσινο, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση των σχολικών υποδομών, στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, στην παροχή πρότυπων δημοτικών υπηρεσιών.

Δημιουργήθηκαν κοινωνικές δομές που στηρίζουν στην πράξη τη μέση οικογένεια, σταθήκαμε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με πρότυπες κοινωνικές δομές, όπως το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ έδωσα μαζί με πολλούς άλλους δημάρχους αγώνες για να αναβαθμίσουμε το κύρος της Αυτοδιοίκησης. Να εξασφαλίσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους Έλληνες.

Πηγή: eleftherostypos.gr