Ολόκληρο το αρχείο του “The Wall” των Pink Floyd βγαίνει προς πώληση

Ο Gerald Scarfe, ο εικαστικός που συνεργάστηκε με τους Pink Floyd, πωλεί, μέσω του San Francisco Art Exchange, όλο του το αρχείο που σχετίζεται με το “The Wall”. Το εντυπωσιακό αρχείο που κάθε φαν του εμβληματικού βρετανικού ροκ συγκροτήματος θα ήθελε να αποκτήσει περιλαμβάνει 3.000 αντικείμενα μεταξύ των οποίων σκίτσα, πίνακες ζωγραφικής, storyboards και ενθύμια.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone, ο Scarfe δήλωσε χαρακτηριστικά: “Θα ήθελα να πάει σε ένα καλό σπίτι. Θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να το κρατήσουν ενιαίο. Το πιθανότερο είναι να το τεμαχίσουν και να το διαμοιράσουν αλλά το ιδανικό για μένα θα ήταν να το πωλήσω σε έναν μόνο συλλέκτη που θα το κρατήσει. Εκεί είναι όλες οι ιδέες του “The Wall”, από τότε που συνάντησα για πρώτη φορά τον Roger Waters“.

To 2017 o καλλιτέχνης πώλησε επίσης τον διάσημο πίνακα “The Scream” που αποτέλεσε χαρακτηριστικό γνώρισμα της καμπάνιας του The Wall. Πωλήθηκε για 1,85 εκατομμύρια δολάρια κατακτώντας τη θέση του πιο ακριβού αντικειμένου (εκτός των μουσικών οργάνων) στην ιστορία της ροκ μουσικής. Η συνεργασία του Gerald Scarfe με τους Pink Floyd ξεκίνησε το 1974 όταν το συγκρότημα τον πλησίασε μετά την προβολή της ταινίας κινούμενων σχεδίων του “A Long Drawn Out Trip” στο BBC. Θυμάται χαρακτηριστικά πως ο Waters είπε στον ντράμερ του συγκροτήματος, Nick Mason “Πρέπει να δουλέψουμε μαζί του είναι θεότρελος“. Ανάμεσα στις δουλειές που έκαναν μαζί συγκαταλέγεται το βίντεο “Welcome to the Machine” για την περιοδεία του 1977, “In The Flesh Tour”.

Φέτος τον Νοέμβριο το “The Wall” κλείνει 40 χρόνια και με αφορμή αυτό ο Gerald Scarfe κυκλοφορεί ένα βιβλίο με τίτλο “Sixty Years of Being Rude”.

madamefigaro.gr