Μητσοτάκης: Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες – Με καλή διάθεση οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν – Αναμένονται δηλώσεις από τον Ερντογάν

«Έδωσα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα»

«Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Έθεσα όλα τα ανοιχτά ζητήματα, καταγράφηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Θα συνεχιστούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έδωσα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα. Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Σημειώνεται πως στις 21:00 ώρα Ελλάδας, αναμένεται δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνάντηση.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση

Σημειώνεται, συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη ανέφερε νωρίτερα στο Newpost, πως κατά τη συνάντηση «υπήρξαν σταράτα λόγια και καθαρές θέσεις».

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha τόνιζαν πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον κ. Ερντογάν πως η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τον καθορισμό θαλασσίων συνόρων είναι νομικά άκυρη. Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, αναμένουν να μάθουν το περιεχόμενο της συμφωνίας ώστε να το αξιολογήσουν.

Επίσης, συζήτηση έγινε για το μεταναστευτικό όπου ο κ. Μητσοτάκης, ζήτησε από τον κ. Ερντογάν να επιμείνει στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://newpost.gr/