Μία… άγνωστη ελληνική παραλία στις top επιλογές της Telegraph…

Η βρετανική Telegraph για ακόμα μια φορά παρουσιάζει τις ομορφιές της Ελλάδας. Μία μικρή και άγνωστη στους πολλούς παραλία του Αιγαίου φιγουράρει σε ένα νέο άρθρο των ταξιδιωτικών συντακτών της εφημερίδας με τα μέρη που ανυπομονούν να επιστρέψουν μόλις τελειώσει η κρίση του κορονοϊού. Η λίστα περιλαμβάνει 12 προορισμούς σε κάθε γωνιά του κόσμου- παραλίες, ψαροχώρια, πόλεις και βουνά.

Πρόκειται για την παραλία Αμπέλι στη Φολέγανδρο! Είναι μια μικρή παραλία με βότσαλα και εκπληκτικά νερά, στην οποία φτάνει κανείς μέσω ενός μονοπατιού ή ενός χωματόδρομου από την Άνω Μεριά.

Φολέγανδρος Παραλίες - Οι καλύτερες παραλίες στη Φολέγανδρο

Η ταξιδιωτική συντάκτρια Jade Conroy γράφει για το Αμπέλι: «Την ημέρα που εγώ και ο σύζυγός μου ξεκινήσαμε για να τη βρούμε, οπλιστήκαμε μόνο με έναν χάρτινο χάρτη από το ξενοδοχείο μας. Το κόλπο για να τη βρεις είναι να οδηγήσεις όσο πιο βόρεια γίνεται στον κεντρικό δρόμο μέχρι να δεις συγκεντρωμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Εκεί παρκάρεις και συνεχίζεις με τα πόδια. Ένα χωματόδρομος με δέντρα οδηγεί σε γκριζοπράσινους βράχους που είναι ιδανικοί για ηλιοθεραπεία μέσα σε έναν ήσυχο, τιρκουάζ κόλπο του Αιγαίου. Στα δεξιά οι βράχοι δημιουργούν μικροσκοπικές, ιδιωτικές πισίνες. Τα νερά είναι τόσο καθαρά που μπορείς να διακρίνεις ακόμα και τα σχέδια των μαγιό αυτών που κολυμπούν».

https://www.reader.gr/