Καρατζαφέρης στο «Ραντάρ» για κορωνοϊό: «Η κρίση δεν θα περάσει πριν από τις 30 Ιουνίου –

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «επιτυχημένο» τον πρωθυπουργό, στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τόνισε ότι οι δύο «εχθροί» της χώρας είναι ο ιός και η επόμενη μέρα.

«Ο Μητσοτάκης ακολούθησε την αρχή, οι ειδικοί να είναι μπροστά, στην πανδημία του κορωνοϊού. Από πολλούς ηγέτες της Ευρώπης, θεωρείται ο πιο επιτυχημένος σε αυτήν την αναμέτρηση», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τουςΤάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Έχουμε δύο εχθρούς, τον κορωνοϊό και την επόμενη μέρα. Το σύνθημα είναι να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε και όσες επιχειρήσεις. Την επόμενη μέρα του ιού, πρέπει να βρούμε επιχειρήσεις, γιατί αλλιώς ο κόσμος δεν θα έχει δουλειά και θα μπούμε σε μια κρίση, χειρότερη από αυτή το 2010».

Για το πώς θα το διαχειριστεί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας: «Είναι ένας μοντέρνος άνθρωπος και έχει πιάσει τα νοήματα. Από κάτι τσάρους του παρελθόντος, είναι πιο σταθερά τα βήματά του».

Για το πότε πιστεύει ότι περάσει η κρίση του κορωνοϊού: «Ουδέν μπορεί να γίνει ταχύτερα από τις 30 Ιουνίου. Υπάρχει ελπίδα από το φάρμακο της Ιαπωνίας και προς τα εκεί κλίνει και η ελληνική κοινότητα υγείας. Άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων δεν μπορεί να γίνει στις 7 Απριλίου. Εγώ είπα ότι αντιμετωπίστε την κατάσταση σαν να έχουμε 100 συνεχόμενες Κυριακές. Τα πράγματα είναι πολύ άγρια και ευτυχώς που η Ελλάδα είναι σε πιο ήρεμη κατάσταση. Είναι ίσως στα καλύτερα επίπεδο για την περιοχή μας στη Μεσόγειο και σε αυτό έχει βοηθήσει και ο Σωτήρης Τσιόδρας».

Για τις απόψεις που μιλούν για μέτρα αντιδημοκρατικά: «Μπαρούφες υπάρχουν παντού. Εδώ έχουμε ζωή ή περιορισμό της κοινωνικής δράσεις. Αν πρόκειται να κερδίσω έστω κι έναν άνθρωπο , ας κατέβει και ο στρατός. Είναι κι εκείνοι που έχουν περίεργη δοξασία και έχουν απώθηση σε ορισμένες κρατικές οντότητες».

Για το αν έγινε ξανά ΝΔ: «Όταν κάτι δεν κάνει καλά ο Μητσοτάκης το λέω, δεν μπορώ να μην μιλήσω όταν κάτι το κάνει καλά. Δεν είμαι Βαρουφάκης ή Βελόπουλος. Διατηρώ στοιχεία αυτοεκτιμήσεων και σεβασμού. Η Ελλάδα είναι προς μίμηση κα πλέον είμαστε το καλό πρότυπο και μπράβο στον Μητσοτάκη που το τόλμησε. Είναι από τις ευκαιρίες του να φτιάξει την επόμενη μέρα την Ελλάδα και να την αλλάξει. Είναι χρυσή ευκαιρία να κάνει ότι δεν μπόρεσαν άλλοι γόνοι».

http://newpost.gr/