Καιρός: Η τελευταία σας ευκαιρία για μπάνιο είναι αυτό το Σαββατοκύριακο

Προς το τέλος της άλλης εβδομάδας θα πάμε σε πιο χειμωνιάτικες καταστάσεις

Hπιες καιρικές συνθήκες αναμένουμε μέχρι και τις αρχές της νέας εβδομάδας στη χώρα μας με λίγες τοπικές συννεφιές στα ηπειρωτικά τμήματα που σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα είναι κατατόπους πιο πυκνές.

Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί και στα νησιά μας δίνοντας την ευκαιρία για τα τελευταία μπάνια μιας και οι θάλασσές μας είναι ακόμη αρκετά ζεστές παρά το βοριαδάκι που θα συνεχίσει να επιμένει με έμφαση τα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου με εντάσεις κοντά στα 5 με 6 μποφόρ.

Μια προσοχή θα πρέπει να δοθεί τις βραδινές και πρωινές ώρες όπου η ψυχρούλα σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές σχετικής υγρασίας θα είναι αρκετά αισθητή, συνθήκες που ευνοούν και τις ιώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα προσεγγίζει στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς κελσίου συνθήκες που θυμίζουν περισσότερο αρχές Σεπτέμβρη παρά τέλη.

Ας εκμεταλευτούμε λοιπόν τις καλές διαθέσεις του καιρού γιατί όπως όλα δείχνουν προς το τέλος της άλλης εβδομάδας θα πάμε σε πιο χειμωνιάτικες καταστάσεις με μια ισχυρή κακοκαιρία να μας απειλεί.